maj 13, 2007

4-årskalas

Igår hade Elias sitt 4-årskalas!

Så här fina blev de små minitårtorna till barnen. De var uppskattade av de flesta, men det är ju ganska svårt för dom att fokusera på att äta när det är kalas. Det var ett herrans liv runt bordet kan jag lova.


Innan kalaset, när Elias och jag dukade sa han att Lukas skulle sitta bredvid honom. Sen var han tyst en stund och fortsatte att sätta sugrör i glasen. Sen säger han; Mamma, egentligen tror jag inte det är så bra att Lukas och jag sitter bredvid varandra.. För vi bara börjar busa då.. Och bus det blev det. I ena ändan av bordet 3 grabbar, i andra ändan 2 grabbar blåsandes i sugrören och på varandra..och där mittemellan, de söta och lugna tjejerna med prinsessklänningar.


Dagens Elias citat kom till när nästan dukningen var klar "Det här är kul. Nu börjar det ordna sig."
Och så här ordnade det sig...










Sedan blev det skattjakt som slutade med att Elias storgrät för att han missat att se en bildkarta som en av tjejerna hittade före honom.. Alla sprang omkring som yra höns innan vi till slut nådde skatten som fanns ute på vår altan, hängandes med 10 stycken piratpåsar med diverse godis, och annat smått och gott i. Då blev så klart alla glada igen!

Nu hade solen hunnit komma fram och vi plockade ut alla tio par skor och for ut i trädgården.. Plötsligt hade allihopa hittatupp på en kulle precis utanför vår tomt där de hittat en stor stubbe innehållande X antal myror.. En av grabbarna började hysteriskt slå sin piratpåse mitt ibland dem varpå myrorna naturligtvis blev hysteriska och började "anfalla" dem en efter en..
Så en efter en kom de nerspringande för branten, skrikandes och dessutom omgivna av brännnässlor.. jag tog emot och borstade bort åtskilliga myror både utanpå och innanför kläderna. En myra hade till och med bokstavligen klamrat sig fast i halsen på en stackars kille.. isch..

Efter de två timmarna var Elias helnöjd med sitt kalas och han fick såå många fina presenter. Spiderman, Superman, Batman, Spiderman, Superman....Ja, ni kan tänka er-helnöjd!

Mamma pustar ut och konstaterar att det är kul med alla barnen och att se den här sammanhållningen de har med varandra, men också..puh.. Får man ta ett glas vin nu...??

2 kommentarer:

Maria sa...

Oh yes, hoppas det blev lite vin efter den pärsen. Så fint du hade fixat det, förstår att du skulle behöva vila upp dig ett par dagar nu...

Anna-Karin sa...

JA, det blev vin..